Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Izredno obvestilo: zaradi tehničnih težav bo imel vlak št. 4208, ki vozi med Sežano in Jesenicami zamudo (8. avgust)

[Obvestilo; 8.8.2020; ob 7:20]

Zaradi tehničnih težav bo imel vlak št. 4208, ki vozi med Sežano in Jesenicami (redni odhod vlaka Sežana 6:26)  55 minut zamude.

Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.

[Obvestilo; 8.8.2020; ob 6:25]

Zaradi tehničnih težav bo imel vlak št. 4208, ki vozi med Sežano in Jesenicami (redni odhod vlaka Sežana 6:26) približno 35 minut zamude.

Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.