Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Vloge za pridobitev brezplačnih vozovnic do nadaljnjega posredujete po elektronski pošti Ministrstvu za infrastrukturo

Zaradi izjemnega povpraševanja vsem upravičencem (upokojenci, oziroma osebe starejše od 65 let, imetniki invalidske evropske kartice in vojni veterani) priporočamo, naj vlogo za izdajo brezplačne vozovnice pošljejo po elektronski pošti na e-naslov [email protected], v zadevo e-pošte pripišite: »brezplačna vozovnica Slovenija.«

Več informacij in pojasnil v zvezi s pridobitvijo brezplačne vozovnice lahko sicer dobite na Ministrstvu za infrastrukturo ali na telefonski številki 01/478 84 11 (ob delavnikih od 8. do 16. ure).

Vozovnica za zgoraj naštete upravičence je brezplačna. Plačljiva je edino izdaja kartice, na kateri bo naložena vaša vozovnica. Izdaja kartice stane 3 €.