Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

V Termah Olimie ni več mogoče kopanje za zunanje goste

Iz Term Olimie so sporočili, da zaradi nastalih vremenskih in siceršnjih razmer s COVID -19, do nadaljnjega ni več mogoče kopanje za zunanje goste v  kompleksu Term Olimie. To pomeni, da za potnike Zdraviliškega vlaka ta hip ne veljajo več popusti z vozovnico.  Kopanje je namreč zagotovljeno le gostom, ki bivajo v hotelskem kompleksu Term Olimie. Ti imajo zaradi priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ  tudi vsakodnevni urnik kopanja in drugih storitev, da tako zadostijo vsem veljavnim higinskim priporočilom oziroma ukrepom za preprečevanje širjenja virusa COVID – 19.  V Termah Olimie se vsem zahvaljujejo za razumevanje.  Potniki Zdraviliškega vlaka pa seveda tudi vnaprej lahko koristijo popuste z dnevno povratno vozovnico za storitve Zdravilišča in Wellness parka Laško.