Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Z novim voznim redom spet med Ljubljano in Kočevjem

Nov vozni red, ki je začel veljati 30. septembra in velja do 12. decembra letos,  prinaša nekatere pomembne novosti v notranjem in mednarodnem prometu.  Po pol stoletja bo v Kočevje znova pripeljal potniški vlak. Zadnji potniški vlak je v Kočevje pripeljal daljnega leta 1970, po obsežni posodobitvi Kočevske železniške proge, pa bo oktobra spet redno vozil med Ljubljano, Ribnico  in Kočevjem.  7.septembra se začenja tudi pričakovana zapora Gorenjske proge zaradi načrtovane obnove in nadgradnje 7.976 metrov dolgega železniškega predora Karavanke. Od 7. septembra do 12. decembra bo organiziran nadomestni avtobusni prevoz za mednarodne vlake med Ljubljano in Beljakom (Villach). Namesto lokalnih vlakom med Karanjem in Jesenicami vozijo avtobusi. S 5. oktobrom, ko se bodo predvidoma začela gradbena dela,  se začasno ukinja mednarodna vlakovna povezava med Ljubljano in Münchnom. Nočni mednarodni vlak št: 414/415 na relaciji Ljubljana  – Zürich – Ljubljana pa bo od 5. oktobra vozil prek Maribora in Šentilja. Vlaku št: 3864, ki vozi med Mariborom in Ormožem, z odhodom iz Maribora ob 16.20,  je dodan postanek v Veliki Nedelji.