Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Z vlaki spet med Ljubljano, Trstom in Vidmom

Od 3. septembra je z vlakom spet mogoče potovati med Ljubljano, Trstom in Vidmom.  Končana so namreč vzdrževalna dela na italijanski strani, ki so potekala vse od 8. julija:  vlaki št: 1824 (odhod iz Ljubljane ob 6.00), 1825 (odhod iz Trsta ob 9.03) ter 1896 (odhod iz Ljubljane ob 18.55) in 1897 (odhod iz Vidma ob 17.55) ob delovnikih (od ponedeljka do petka) peljejo do Opčin (Villa Opicina), kjer potniki prestopijo na drug vlak. Vlak št: 1824 ob sobotah vozi med Ljubljano in Opčinami, kjer potniki prestopijo na drug vlak. Vsi ostali vlaki ob sobotah vozijo na celotni relaciji. Vlaki št: 1824, 1825 in 1896 ob nedeljah vozijo na celotni relaciji brez prestopanja. Vlak št: 1897 ob nedeljah vozi med Vidmom(Udinami) in Opčinami (Villa Opicina), kjer potniki prestopijo na vlak proti Ljubljani.