Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Izredno obvestilo: nadomestni prevoz med Prevaljami in Pliberkom (13. oktober)

(Obvestilo; 12.10.2020 ob 17:24)

Zaradi tehničnih težav je organiziran nadomestni prevoz za vlaka št. 4460 in 4461, na relaciji Prevalje – Pliberk – Prevalje.

Nadomestni avtobus za vlak št. 4460, med Prevaljami in Pliberkom, ki s Prevalj odpelje ob 7:17, bo vozil s predvidoma 10 minutno zamudo. Nadomestni avtobus za vlak št. 4461, med Pliberkom in Prevaljami, ki iz Pliberka odpelje ob 8:54, bo imel ob odhodu predvidoma 10 minut zamude.

Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.