Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Izredno obvestilo: zaradi izrednega dogodka med postajama Višnja Gora in Ivančna Gorica, vozijo vlaki na relaciji Ivančna Gorica – Ljubljana – Ivančna Gorica, z zamudo (2. oktober)

(Izredno obvestilo; 2.10.2020 ob 15:10)

Posledice izrednega dogodka so odpravljene. Vlaki bodo vozili s krajšimi zamudami.

 

(Izredno obvestilo; 2.10.2020 ob 14:25)

Zaradi izrednega dogodka med postajama Višnja Gora in Ivančna Gorica, bodo vlaki na relaciji Ivančna Gorica – Ljubljana – Ivančna Gorica, vozili z zamudo.

Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.