Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Sprememba voznega reda od 2. novembra dalje

Od ponedeljka, 2. novembra dalje, bodo vlaki skladno z ukrepi za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19, vozili po spremenjenem, nekoliko zmanjšanem voznem redu, ki pa še vedno zagotavlja potrebno nujno mobilnost prebivalstva. Od četrtka, 5. novembra, dodatni vlaki na posameznih relacijah. V družbi SŽ-Potniški promet, d.o.o. stremimo k zagotavljanju mobilnost prebivalstva tudi za prihod in odhod iz dela, zato smo ohranili potrebne povezave in okrepili posamezne, za zagotavljanje dovoza in odvoza potnikov na delo in z dela. Aktualne informacije o veljavnih voznih redih najdete na naši spletni strani, kjer vas bomo o morebitnih spremembah ažurno obveščali.

 

Podrobnejši vozni red, od 2. novembra dalje, si že lahko podrobneje ogledate v iskalniku voznega reda na spletni strani. Prosimo vas, da spremljate naša obvestila in aktualne vozne rede v iskalniku.

 

V skladu s higienskimi priporočili NIJZ – Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV 2 – pri izvajanju javnega potniškega prometa v času epidemije COVID-19 – je trenutno v veljavi model C šolskega pouka, kar pomeni da pri vožnji z vlakom velja sistem en prost sedež in diagonalni zamik sedenja.

 

Priporočamo, da vozovnice kupite preko spleta ali mobilne aplikacije, s čimer se boste izognili dodatnim stikom ob stanju v vrsti za nakup na železniških postajah ter našemu osebju v vlaku zagotovili, da vašo vozovnico pregleda brezkontaktno.

 

Ostanimo zdravi!