Sprememba voznega reda od 2. novembra dalje

Od ponedeljka, 2. novembra dalje, bodo vlaki skladno z ukrepi za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19, vozili po spremenjenem, nekoliko zmanjšanem voznem redu, ki pa še vedno zagotavlja potrebno nujno mobilnost prebivalstva. Od četrtka, 5. novembra, dodatni vlaki na posameznih relacijah. V družbi SŽ-Potniški promet, d.o.o. stremimo k zagotavljanju mobilnost prebivalstva tudi za prihod in odhod iz dela, zato smo ohranili potrebne povezave in okrepili posamezne, za zagotavljanje dovoza in odvoza potnikov na delo in z dela. Aktualne informacije o veljavnih voznih redih najdete na naši spletni strani, kjer vas bomo o morebitnih spremembah ažurno obveščali.

 

Podrobnejši vozni red, od 2. novembra dalje, si že lahko podrobneje ogledate v iskalniku voznega reda na spletni strani. Prosimo vas, da spremljate naša obvestila in aktualne vozne rede v iskalniku.

 

V skladu s higienskimi priporočili NIJZ – Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV 2 – pri izvajanju javnega potniškega prometa v času epidemije COVID-19 – je trenutno v veljavi model C šolskega pouka, kar pomeni da pri vožnji z vlakom velja sistem en prost sedež in diagonalni zamik sedenja.

 

Priporočamo, da vozovnice kupite preko spleta ali mobilne aplikacije, s čimer se boste izognili dodatnim stikom ob stanju v vrsti za nakup na železniških postajah ter našemu osebju v vlaku zagotovili, da vašo vozovnico pregleda brezkontaktno.

 

Ostanimo zdravi!

 

Grafika z vlakom, železniško postajo in pripisoma "Z vlakom po kulturo" in "V zgodovinska mesta Slovenije".