Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Od danes sedemmesečna zapora proge med Kranjem in Jesenicami

Zaradi nadgradnje gorenjske železniške proge na odseku od Kranja do Lesc se danes začenja sedemmesečna popolna zapora proge med Kranjem in Jesenicami. Dela v skupni vrednosti skoraj 96 milijonov evrov (z DDV-jem) bo opravil konzorcij slovenskih gradbincev. Proga bo popolna zaprta predvidoma do 2. junija 2021,  zatrjujejo v  državni Direkciji za infrastrukturo, ki je investitor projekta. V omenjenem času bo izvedena glavnina del v okviru nadgradnje železniških odsekov Podnart-Lesce in Kranj-Podnart. V času popolne zapore železniške proge je organiziran nadomestni prevoz z avtobusi.