Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Ustavljen javni potniški promet

Vlada republike Slovenije je na podlagi prvega odstavka 39. člena Zakona o nalezljivih boleznih (Uradni list RS, št. 33/06 – uradno prečiščeno besedilo, 49/20 – ZIUEOP in 142/20) na seji 9. decembra podaljšala veljavnost odloka o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije, ki ga je sprejela 13. novembra. Nov 3208. Odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije, začne veljati 12. decembra 2020 in velja sedem dni.

Z odlokom je začasno ustavljen ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu.

Vse aktualne novosti in obvestila o ponovnem pričetku izvajanja voženj bomo sproti objavljali na naši spletni strani.

Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!