Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

27.,28., 29. in 30.decembra bodo redna vzdrževalna dela na odseku proge med Celjem in Šentjurjem

(Obvestilo; 21.12.2020 ob 10:55)
Zaradi rednih vzdrževalnih del na progi med Celjem in Šentjurjem, bodo 27. in 28. decembra, med 8.00 in 15.00, potniški vlaki na postajališču Štore vozili po desnem tiru proge. Zaradi rednih vzdrževalnih del na omenjeni progi, 29. in 30. decembra, med 8.00 in 15.00, bodo potniški vlaki na postajališču Štore vozili po levem tiru proge.
Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.