Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Podaljševanje vozovnic

Kako do podaljšanja veljavnosti vozovnice po ponovni vzpostavitvi javnega potniškega prometa?

Zaradi začasne zaustavitve javnega potniškega prometa v RS (odlok Vlade republike Slovenije št. 2910. o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v Republiki Sloveniji) od 16.11.2020, je Ministrstvo za Infrastrukturo (MzI) 18.11.2020 sprejelo sklep št. 371-10/2019/171 o podaljšanju veljavnosti IJPP terminskih vozovnic ter 25.11.2020 Sklep št. 370-5/2020/64 o podaljšanju SŽ vozovnic.

Po vzpostavitvi javnega potniškega prometa, se bo veljavnost vozovnic (enkratne dnevne, enotne tedenske, mesečne, polletne in letne) ustrezno podaljšala glede na prejeta navodila s strani Ministrstva za Infrastrukturo (MzI). Podrobnejša navodila glede podaljšanja: