Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Od 3. januarja prvi mesec za polovično ceno spet z vlakom med Ljubljano in Kočevjem (28. december)

Po več kot pol stoletja, zadnji potniški vlak je namreč v Kočevje pripeljal aprila 1968, bo od 3. januarja 2021, spet vzpostavljen železniški potniški promet med Ljubljano in Kočevjem. Tovorni promet je po nekaj več kot 12-kilometrskem odseku železniške proge med Kočevjem in Ribnico, ki so ga začeli prenavljati oktobra leta 2016,  stekel že aprila lani. V SŽ – Potniški promet vsem uporabnikom/potnikom med 3. in 31. januarjem letos, omogočamo 50 – odstotni popust za nakup enosmernih in povratnih vozovnic na relaciji Ljubljana – Kočevje – Ljubljana (kupljenih na potniških blagajnah na železniških postajah in neposredno na vlakih). Na kočevski progi bodo vozili novi, sodobni vlaki švicarskega Stadlerja. Pa prijetno vožnjo!