Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Od 3. januarja prvi mesec za polovično ceno spet z vlakom med Ljubljano in Kočevjem (28. december)

Po več kot pol stoletja, zadnji potniški vlak je namreč v Kočevje pripeljal aprila 1968, bo od 3. januarja 2021, spet vzpostavljen železniški potniški promet med Ljubljano in Kočevjem. Tovorni promet je po nekaj več kot 12-kilometrskem odseku železniške proge med Kočevjem in Ribnico, ki so ga začeli prenavljati oktobra leta 2016,  stekel že aprila lani. V SŽ – Potniški promet vsem uporabnikom/potnikom med 3. in 31. januarjem letos, omogočamo 50 – odstotni popust za nakup enosmernih in povratnih vozovnic na relaciji Ljubljana – Kočevje – Ljubljana (kupljenih na potniških blagajnah na železniških postajah in neposredno na vlakih). Na kočevski progi bodo vozili novi, sodobni vlaki švicarskega Stadlerja. Pa prijetno vožnjo!