Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

S 1. februarjem dodaten par vlakov med Ljubljano in Kočevjem

Potem ko je 3. januarja 2021, po več kot pol stoletja, znova zapeljal potniški vlak med Ljubljano in Kočevjem, bo od 1. februarja na omenjeni relaciji vozil še dodatni potniški vlak, ki bo iz Kočevja odpeljal ob 5.05, v Ljubljano bo prispel ob 6.25. S tem želimo v SŽ – Potniški promet vlak kot najbolj trajnosten in okolju ter uporabnikom prijazen način prevoza kar najbolj približati željam in potrebam ljudi iz lokalnih skupnosti ob kočevski progi.  Tako bodo od začetka februarja med Kočevjem in Ljubljano vozili kar trije jutranji vlaki – več na spletni strani www.potniki.sz.si oziroma v zavihku Vozni redi po relacijah.  Na omenjeni relaciji po veljavnem voznem redu od ponedeljka do petka vsak dan vozi 15 vlakov ter 6 nedeljskih vlakov (3 pari) za potrebe vračanja dijakov in študentov v kraj šolanja/študija.  Od februarja bodo vlaki na relaciji Ljubljana – Kočevje – Ljubljana ustavljali tudi na železniških postajališčih Žlebič, Velike Lašče in Ljubljana Vodmat. Zaradi preprečevanja širjenja virusa COVID – 19 vlaki zdaj vozijo po okrnjenem, počitniškem voznem redu.