Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Z Oldi vozičkom na vlak Slovenskih železnic

Oldi  voziček je testiran voziček, ki je namenjen vsem osebam z omejeno mobilnostjo, ki so obležali bodisi zaradi bolezni, bodisi hude poškodbe ali starosti. Gre za “posteljo” na kolesih, s katero se oseba lahko odpravi na potep/izlet z vlakom, v park, na srečanje z vnukom, koncert ali ogled nogometne tekme. Z njim se lahko zapeljete tudi z novimi Stadlerjevimi vlaki Slovenskih železnic. Voziček Oldi  omogoča ljudem mobilnost in in svobodo. Več o Odiju nadete na spletni povezaviOldi.