Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Z Oldi vozičkom na vlak Slovenskih železnic

Oldi  voziček je testiran voziček, ki je namenjen vsem osebam z omejeno mobilnostjo, ki so obležali bodisi zaradi bolezni, bodisi hude poškodbe ali starosti. Gre za “posteljo” na kolesih, s katero se oseba lahko odpravi na potep/izlet z vlakom, v park, na srečanje z vnukom, koncert ali ogled nogometne tekme. Z njim se lahko zapeljete tudi z novimi Stadlerjevimi vlaki Slovenskih železnic. Voziček Oldi  omogoča ljudem mobilnost in in svobodo. Več o Odiju nadete na spletni povezaviOldi.