Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Z vlakom na zimsko razvajanje na Vogel

Končno je prava zima.  Za ljubitelje smučanja in deskanja na naravnem snegu, ki se boste do Bohinjske Bistrice pripeljali z vlakom, smo Turizem Bohinj – smučišče Vogel ter Slovenske železnice pripravili vabljiv in ugoden paket, katerega veljavnost je podaljšana do vključno 7. marca 2021 in bo navdušil še tako zahtevnega turista oziroma smučarja in deskarja. Na Voglu lahko smučate za 34 evrov. Paket vključuje celodnevno smučarsko vozovnico, povratno vozovnico za vlak (2. razred) med Ljubljano in Bohinjsko Bistrico ter med Sežano in Bohinjsko Bistrico ter prevoz s SKI busom iz Bohinjske Bistrice do spodnje postaje žičnice Vogel in nazaj. Pakete lahko kupite na prodajnih mestih (ŽP) in na vlakih.  Več si lahko preberete na povezaviVogel.  Pa prijetno smuko, deskanje oziroma sploh razvajanje v objemu zimske narave!