Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Nova kolesarska parkirna mesta na železniških postajah

Direkcija za infrastrukturo je v sodelovanju z družbo SŽ-Infrastruktura in ministrstvom za okolje in prostor lani pričela z gradnjo dodatnih parkirnih mest za kolesa na železniških postajah in postajališčih.

V  minulem letu je bilo na 27 lokacijah vzpostavljenih dodatnih 2192 parkirnih mest za kolesa, od tega je 320 parkirnih mest namenjenih izposoji koles, 182 parkirnih mest pa za električne polnilnice električnih koles. Po novem je na slovenskih železniških postajah in postajališčih tako na voljo skupaj 3323 parkirnih mest za kolesa. Na osmih lokacijah (Krško, Zagorje, Trbovlje, Litija, Škofja Loka, Kranj, Domžale, Nova Gorica) so parkirna mesta tudi nadzirana s kamerami.

Na Direkciji za infrastrukturo v prvi polovici letošnjega leta načrtujejo objavo javnega naročila za ureditev parkirnih mest za kolesa na še preostalih železniških postajah.