Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Podaljšanje veljavnosti marčevskih mesečnih subvencioniranih vozovnic

21. marca 2021 se je uradno pričela predprodaja subvencioniranih vozovnic za mesec april. Ministrstvo za infrastrukturo nas je glede tega obvestilo, da bo v primeru, da Vlada RS s sklepom podaljša izvajanje izobraževanja (pouka) po modelu C, za upravičence do subvencioniranega prevoza v mesec april podaljšalo veljavnost kupljenih subvencioniranih mesečnih vozovnic za mesec marec do konca meseca aprila. Imetnikom subvencioniranih vozovnic zato predlagamo naj ne hitijo s podaljševanjem marčevskih subvencioniranih vozovnic, saj se bo podaljšanje izvajalo do vključno 2. aprila letos,  z nakupom  mesečnih subvencioniranih vozovnic za april pa počakajte na odločitev vlade Republike Slovenije glede modela izvajanja pouka. Ta bo znana v prihodnjih dneh. Za polletne in letne subvencionirane vozovnice, veljavne v mesecu marcu, bo upravičenec na svojo IJPP kartico prejel polovico neizkoriščene vrednosti vozovnice za mesece marec. V primerih, da se bo aprila pouk izvajal na daljavo ali v celoti na šolah, bo upravičenec na svojo IJPP kartico prejel polovico neizkoriščene vrednosti mesečne, polletne in letne subvencionirane vozovnice za mesec marec. Neizkoriščena vrednost vozovnice bo na IJPP kartico imetnika naložena do konca meseca aprila.