Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Vlaki v notranjem prometu bodo med 1. in 11. aprilom vozili po počitniškem voznem redu

V skladu z omejitveni ukrepi, ki jih je 28. marca sprejela vlada RS zaradi zajezitve in obvladovanja tretjega vala epidemije COVID-19, bodo vlaki v notranjem prometu od 1. do 11. aprila 2021, vozili po omejenem in okrnjenem, počitniškem voznem redu.

Vsem uporabnikom/potnikom javnega potniškega pometa svetujemo, da si pred potovanjem vozni red podrobneje ogledate v iskalniku voznega reda. Potnikom tudi priporočamo, da vozovnice kupijo prek spleta ali mobilne aplikacije, s čimer se boste izognili dodatnim stikom ob čakanju v vrsti za nakup na prodajnih mestih na železniških postajah, ter našemu osebju na vlaku zagotovili, da vašo vozovnico pregleda brezstično.

Potniki morajo ob vstopu oziroma izstopu ter vožnji na vlaku dosledno upoštevati vsa navodila oziroma priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ.