Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Vlaki v notranjem prometu bodo med 1. in 11. aprilom vozili po počitniškem voznem redu

V skladu z omejitveni ukrepi, ki jih je 28. marca sprejela vlada RS zaradi zajezitve in obvladovanja tretjega vala epidemije COVID-19, bodo vlaki v notranjem prometu od 1. do 11. aprila 2021, vozili po omejenem in okrnjenem, počitniškem voznem redu.

Vsem uporabnikom/potnikom javnega potniškega pometa svetujemo, da si pred potovanjem vozni red podrobneje ogledate v iskalniku voznega reda. Potnikom tudi priporočamo, da vozovnice kupijo prek spleta ali mobilne aplikacije, s čimer se boste izognili dodatnim stikom ob čakanju v vrsti za nakup na prodajnih mestih na železniških postajah, ter našemu osebju na vlaku zagotovili, da vašo vozovnico pregleda brezstično.

Potniki morajo ob vstopu oziroma izstopu ter vožnji na vlaku dosledno upoštevati vsa navodila oziroma priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ.