Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Od 17. aprila vsak dan s “kopalnim” vlakom med Mariborom in Koprom

Direktni kopalni vlak št: 1605/1604 bo vsak dan vozil – med 17. aprilom in 26. septembrom 2021 – iz Maribora bo odpeljal ob treh in 25 minut, v Koper pa prispel ob osmi uri in 33 minut. Iz Kopra se bo vračal ob 20.13 in v Maribor pripeljal ob 1.14.  Podroben vozni red in cene najdete na povezavikopalni vlak Na vlaku je prostor tudi za približno 15 koles, v poletnih mesecih pa bo vlaku dodan poseben vagon za prevoz koles, ki bo omogočil še dodaten prostor za prevoz koles  številnim popotnikom in turistom, ki bodo v turističnih mesecih  s kolesom raziskovali in spoznavali slovensko obalo in njeno zaledje. Turisti oziroma popotniki iz Kopra lahko nadaljujejo pot z avtobusom naprej do Izole, Portoroža,  Pirana oziroma kakšnega drugega kraja na obali.