Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Od 17. aprila vsak dan s “kopalnim” vlakom med Mariborom in Koprom

Direktni kopalni vlak št: 1605/1604 bo vsak dan vozil – med 17. aprilom in 26. septembrom 2021 – iz Maribora bo odpeljal ob treh in 25 minut, v Koper pa prispel ob osmi uri in 33 minut. Iz Kopra se bo vračal ob 20.13 in v Maribor pripeljal ob 1.14.  Podroben vozni red in cene najdete na povezavikopalni vlak Na vlaku je prostor tudi za približno 15 koles, v poletnih mesecih pa bo vlaku dodan poseben vagon za prevoz koles, ki bo omogočil še dodaten prostor za prevoz koles  številnim popotnikom in turistom, ki bodo v turističnih mesecih  s kolesom raziskovali in spoznavali slovensko obalo in njeno zaledje. Turisti oziroma popotniki iz Kopra lahko nadaljujejo pot z avtobusom naprej do Izole, Portoroža,  Pirana oziroma kakšnega drugega kraja na obali.