Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Od ponedeljka, 12. aprila, vlaki vozijo po rednem voznem redu

Vlada RS je na seji v četrtek, 8. aprila, omilila številne ukrepe na področju preprečevanja širjenja epidemije koronavirusa (COVID – 19). S  ponedeljkom se odpirajo osnovne šole za vse učence, za srednje šole pa bo izobraževanje potekalo po C MODELU. Znova bo vzpostavljen tudi javni potniški promet oziroma izvajanje javnega prevoza potnikov v notranjem prometu. Vlaki v notranjem prometu bodo tako od ponedeljka 12. aprila (kot do sedaj že mednarodni vlaki) vozili po rednem voznem redu. Potniki morajo ob vstopu oziroma izstopu ter vožnji na vlaku dosledno upoštevati vsa navodila oziroma priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ.

Vozni red si lahko potniki podrobneje ogledate v iskalniku voznega reda.

Vsem priporočamo, da vozovnice kupite preko spleta ali mobilne aplikacije, s čimer se boste izognili dodatnim stikom ob čakanju v vrsti za nakup na železniških postajah, ter našemu osebju na vlaku zagotovili, da vašo vozovnico pregleda brezkontaktno.