Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Od ponedeljka, 12. aprila, vlaki vozijo po rednem voznem redu

Vlada RS je na seji v četrtek, 8. aprila, omilila številne ukrepe na področju preprečevanja širjenja epidemije koronavirusa (COVID – 19). S  ponedeljkom se odpirajo osnovne šole za vse učence, za srednje šole pa bo izobraževanje potekalo po C MODELU. Znova bo vzpostavljen tudi javni potniški promet oziroma izvajanje javnega prevoza potnikov v notranjem prometu. Vlaki v notranjem prometu bodo tako od ponedeljka 12. aprila (kot do sedaj že mednarodni vlaki) vozili po rednem voznem redu. Potniki morajo ob vstopu oziroma izstopu ter vožnji na vlaku dosledno upoštevati vsa navodila oziroma priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ.

Vozni red si lahko potniki podrobneje ogledate v iskalniku voznega reda.

Vsem priporočamo, da vozovnice kupite preko spleta ali mobilne aplikacije, s čimer se boste izognili dodatnim stikom ob čakanju v vrsti za nakup na železniških postajah, ter našemu osebju na vlaku zagotovili, da vašo vozovnico pregleda brezkontaktno.