Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Predvidoma junija spet z vlakom med Ljubljano in Trstom, že maja pa med Zagrebom in Zürichom

Predvidoma 12./13. junija bo spet začel voziti potniški vlak na relaciji Ljubljana – Trst – Ljubljana. Med Ljubljano in Trstom zaradi epidemije Covida – 19 od 7. novembra lani ni povezave, vlaki redno vozijo le med Ljubljano in Opčinami (Villa Opicina). Vlak št: 134 med Ljubljano in Trstom bo prvič zapeljal 12. junija, vlak št: 135 med Trstom in Ljubljano pa 13. junija.

Mednarodni vlak št: 1414 med Zagrebom in  Zürichom bo začel spet voziti 24./25.  maja, vlak št: 1415 med Zürichom in Zagrebom pa 25./26. maja 2021. Vlaka bosta vozila po prevozni poti Dobova (vlak pripelje iz Zagreba), Sevnica, Celje, Maribor, Gradec in naprej proti Zürichu. Potnik, ki želi potovati v Zürich, se mora iz drugih delov Slovenije pripeljati do ene od zgoraj navedenih postaj, kjer ustavlja omenjeni mednarodni vlak. Omenjena prevozna pot je posledica celovite nadgradnje (obnove) železniškega predora Karavanke, ki se je začela 5. oktobra 2020.