Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

6. junija bodo redna vzdrževalna dela na enem železniškem tiru na postaji Brezovica

(Obvestilo; 25. 5. 2020 ob 8:23)
Zaradi rednih vzdrževalnih del na enem tiru na železniški postaji Brezovica bodo  6. junija, med 9.30 in 14.30, potniki na postajališčih Ljubljana Dolgi most in Ljubljana Tivoli bodo vstopali in izstopali na/iz vlaka na peronu 1. železniške proge, v  Notranjih Goricah pa na peronu 2. železniške proge.
Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.