Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Med narcise z busom

Golica, ki jo opevajo celo v pesmih, vabi v čudoviti svet narcis. Doživite nepozaben čas cvetenja čudovitih spomladanskih ključavnic. Tako jim namreč po “domače”pravijo nad Jesenicami. Letos je 8., 9., 15.*, 16.*, 22. in 23. maja organiziran brezplačni avtobus z Jesenic do Planine pod Golico oziroma Pristave, kjer že tradicionalno v maju cvetijo narcise.

*Zaradi slabe vremenske napovedi v soboto, 15. in nedeljo, 16. maja, ter v soboto, 22. in nedeljo, 23. maja,  ne bo vozil brezplačni avtobus in ne bo  vzpostavljena popolna zapora ceste.

Več informacij najdete na povezavi mednarcisezbusom.