Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Med narcise z busom

Golica, ki jo opevajo celo v pesmih, vabi v čudoviti svet narcis. Doživite nepozaben čas cvetenja čudovitih spomladanskih ključavnic. Tako jim namreč po “domače”pravijo nad Jesenicami. Letos je 8., 9., 15.*, 16.*, 22. in 23. maja organiziran brezplačni avtobus z Jesenic do Planine pod Golico oziroma Pristave, kjer že tradicionalno v maju cvetijo narcise.

*Zaradi slabe vremenske napovedi v soboto, 15. in nedeljo, 16. maja, ter v soboto, 22. in nedeljo, 23. maja,  ne bo vozil brezplačni avtobus in ne bo  vzpostavljena popolna zapora ceste.

Več informacij najdete na povezavi mednarcisezbusom.