Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Slovenske železnice najuglednejši delodajalec v panogi logistika in transport

Slovenske železnice so se drugič zapored uvrstile med TOP 10 najuglednejših delodajalcev v Sloveniji. Prvič smo certifikat prejeli za leto 2019, leta 2020 pa smo, poleg uvrstitve med najbolj uglednih deset, prevzeli tudi prvo mesto in naziv najuglednejšega delodajalca v panogi logistika in transport.

Raziskava mnenj več kot 12 000 posameznikov

Med raziskavo, ki jo že od 2007 pripravlja portal MojeDelo.com so letos analizirali mnenja več kot dvanajst tisoč posameznikov na slovenskem trgu dela. Priznanja so podelili v štirih kategorijah. Več o raziskavi si lahko preberete – Najuglednejši delodajalci 2020

Priznanji sta v upravni stavbi Slovenskih železnic v navzočnosti Simona Urbanča, vodje službe za kadre pri MojeDelo.com sprejeli delavska direktorica Nina Avbelj Lekić ter vodja službe za kadre dr. Marija Paladin.

Prvi v panogi logistika in prevoz potnikov

V panogi logistika in prevoz potnikov so Slovenske železnice prejele priznanje za prvo mesti in najbolj uglednega delodajalca pred podjetjema DARS in Pošta Slovenije.

  1. Slovenske železnice, d. o. o.,
  2. DARS, d. d.,
  3. Pošta Slovenije, d. o. o.,
  4. Luka Koper, d. d. in
  5. DHL Ekspres (Slovenija), d. o. o.