Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Za le 37 evrov s paketom »Z vlakom v Bohinj«

 

Za ljubitelje neokrnjene narave smo v sodelovanju s Turizmom Bohinj pripravili poletni osvežujoč paket “Z vlakom v Bohinj”. Za le 37 eurov na osebo se boste lahko vsak petek, soboto ali nedeljo do 26. septembra, z vlakom zapeljali do Bohinjske Bistrice, nato z avtobusom do Ribčevega Laza oz. Ukanca, z električno panoramsko ladjico zapluli po jezeru in se z nihalko odpeljali na Vogel kjer boste uživali v dih jemajočih pogledih na svežem zraku. Za prazne želodče pa vas bo čakalo tudi kosilo. Če bo ostalo še kaj časa, pa ne pozabite s seboj vzeti brisače in se osvežiti v jezeru. Možnosti za odkrivanje tega čudovitega kraja je veliko!

Paket »Z vlakom v Bohinj« vključuje:
  • povratno vozovnico za vlak iz vseh postaj na progi med Ljubljano in Bohinjsko Bistrico in med Sežano in Bohinjsko Bistrico,
  • prevoz s poletnim* avtobusom iz Bohinjske Bistrice v Ribčev Laz oz. Ukanc in nazaj,
  • povratno vožnja s panoramsko električno ladjo po Bohinjskem jezeru,
  • povratno vožnja z nihalko na Vogel,
  • kosilo (enolončnica in štrudelj),
  • vstopnino v cerkev Sv. Janeza Krstnika v Ribčevem Lazu.

*Za redne avtobusne linijske prevoze po Bohinju ponudba ne velja.

Cena paketa:

Cena celotnega paketa znaša:

37 evrov za odraslo osebo,

– 25 evrov za otroka (od 7. do 14. leta).

Ob nakupu paketa poleg potrdila o nakupu paketa »Z vlakom v Bohinj« prejmete brezplačno povratno vozovnico za vlak do Bohinjske Bistrice, voucher za prevzem  kuponov za prevoz z ladjico, nihalko na Vogel, kosilo in obisk cerkev Sv. Janeza Krstnika. Na podlagi voucherja prevzamete paketno karto na vstopu na panoramsko ladjicoo ali na spodnji postaji nihalke Vogel.

 Vozni redi:

Vozne rede vlakov, si lahko ogledate v iskalniku voznega reda.

Več informacij:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].