Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Poletni vlak Bratislava – Split

Z vlakom v Split ali Bratislavo, na poletni potep. V poletnih mesecih s posebnim direktnim vlakom 1252/1253 med Bratislavo, Dunajem, Mariborom, Dobovo, Zagrebom in Splitom. Vlak ima v Sloveniji postanke v Mariboru, Celju, Sevnici in Dobovi. Vozni red najdete na povezaviBratislava – Split.

Vlak 1252 vozi ob sredah in sobotah, od 19. junija do 11. septembra 2021, vlak 1253 vozi ob torkih in petkih, od 18. junija do 10. septembra 2021.

Enosmerno vozovnico med Bratislavo in Splitom (SparSchiene) je moč kupiti že od 29,90 evrov.

Dalmatinski biser Split, ki je odskočna destinacija za številne dalmatinske kraje in otoke, nikogar ne pusti razočaranega. Mesto pod Marjanom, z znamenito palačo  rimskega cesarja Dioklecijana v sklopu katere je tudi Katedrala sv. Duje, ter znamenita splitska Riva, s številnimi kavarnicami vsakomur pričarata nepozabni duh Mediterana

Več informacij o voznih redih, cenah in ponudbi Slovenskih železnic dobite:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na železniških postajah,
  • na brezplačni telefonski številki: 080 8111,
  • po elektronski pošti [email protected].