Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Novi vlaki in mikromobilnost na konferenci Mobilnost 2021

SŽ-Potniški promet je nastopil na največji mednarodni mobilnostni konferenci v regiji City as a Lab: Mobilnost 2021.

Mag. Darja Kocjan, direktorica SŽ-Potniški promet je izpostavila pomen dobrega javnega prevoza, ki pomembno vpliva na kvaliteto našega bivanja. Izvajajo se vlaganja v železniško infrastrukturo, obsežne investicije v nakup novih vlakov s sodobno opremo, digitalizacija prodajnih kanalov, integracija javnega prometa in mikrobilnosti (več prostora za kolesa, skiroje, tako v vlakih kot na železniških postajah, souporaba koles in električnih avtomobilov). Kot je povedala, so vse te ambiciozne aktivnosti aktivno v teku in v celoti še ne odražajo želene ravni storitev, toda že samo dejstvo, da  ankete zadovoljstva uporabnikov priznavajo pozitivne premike in da so največji premiki zaznani ravno na področjih, kjer ima podjetje neposredni vpliv, kaže, da smo na pravi poti. Naš cilj je potnikom ponuditi kvalitetne in celovite uporabniške izkušnje.

Video o novih vlakih in mikromobilnosti si lahko ogledate na povezavi CAAL-Mobilnost 2021.