Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Avstrijska zvezna ministrica Leonore Gewessler na neformalno srečanje z vlakom

Na Brdu pri Kranju, 20. in 21. julija poteka neformalno srečanje ministrov in ministric za okolje. Na omenjeno srečanje se je avstrijska zvezna ministrica Leonore Gewessler, BA, v Slovenijo pripeljala z vlakom, kjer sta jo na železniški postaji Jesenice sprejeli direktorica Potniškega prometa SŽ mag. Darja Kocjan in avstrijska veleposlanica v Sloveniji Elisabeth Ellison-Kramer.