Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Alenka Godec na morje z vlakom

Vedno nasmejana in energična Alenka Godec se je z vlakom zapeljala na morje, kjer je na eni zadnjih voženj vlaka Gomulka posnela videospot za priredbo skladbe Janija Haceta Gremo na morje, ki jo je v originalu davnega leta 1974 prepeval Zoran Crnković in se je v zgodovino slovenske popularne glasbe zapisal kot eden največjih poletnih, morskih hitov v zgodovini slovenske popularne glasbe.

Snemanje je potekalo v skladu s priporočili NIJZ. Ekipa je izpolnjevala vse pogoje PCT, del vlaka v katerem je potekalo snemanje pa je bil rezerviran le za ekipo.