Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Kombinirane vozovnice vlak + avtobus do slovenskih obalnih krajev

Skupaj z avtobusnim prevoznikom Arriva vam od julija naprej ponujamo na vseh naših prodajnih mestih nakup kombinirane vozovnice za potovanje z vlakom do Kopra in naprej z avtobusom do obalnih krajev: Piran, Fizine (Valeta, Lucija TPC, Lucija, Portorož), Strunjan (Belvedere), Simonov zaliv (Izola Mehano, Izola), Koper Žusterna in Lazaret (Debeli Rtič, Ankaran) in nazaj.

Cena za prevoz z vlakom do Kopra se obračuna po veljavnem ceniku Slovenskih železnic, kot je razvidno tudi v iskalniku voznega reda. Cena za prevoz z avtobusom do ostalih obalnih mest pa se obračuna po ugodnem ceniku prevoznika Arriva za potnike SŽ.

Ob nakupu Kombinirane vozovnice prejete tudi “Duplikat” vozovnice. Kombinirano vozovnico hranite za potovanje z vlakom, duplikat pa oddate ob vstopu na avtobus vozniku avtobusa.