Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

V poletnem času več prostora za prevoz koles na vlakih po Koroški progi

Med Mariborom in Prevaljami vsako soboto do 28. avgusta ter na praznik 15. avgusta vozijo štirje potniški vlaki, ki nudijo več prostora za kolesa.  Vse vlakovne (dizelmotorne) garniture so pripravljene za prevoz do 20 koles. Spoznajte odlične poti za kolesarjenje in odkrivanje koroških turističnih biserov in znamenitosti.

Cena za prevoz kolesa je 1,50 evra, za prevoz električnega pa 3,00 evra. Kolesarska vozovnica velja en dan za neomejeno število prevozov spremljanega kolesa po omrežju SŽ, z veljavno vozovnico za potnika. Potnik mora potovati z istim vlakom in na isti relaciji kot kolo oziroma električno kolo.

Ceno vozovnice preverite v iskalniku voznega reda za vašo izbrano relacijo.

Glavni namen poletnega “kolesarskega vlaka” je vzpodbujanje turističnega povezovanja ob Dravski kolesarski poti, ki sega čez meje več držav od Italije prek Avstrije in Slovenije do Hrvaške. Omenjene povezave pa zagotavljajo varen in trajen način potovanja tudi za dnevne potnike, ki se čez mejo vozijo bodisi na delo ali šolanje.

Zaradi železniškega potniškega prometa ob sobotah na Koroški progi opozarjamo, naj se udeleženci v prometu prilagodijo novonastalim razmeram ter pazljivo in preudarno prečkajo železniško progo.

Dodatne informacije o možnosti prevoza na določeni relaciji dobite:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na brezplačni telefonski številki: 080 8111,
  • po elektronski pošti: [email protected].