V poletnem času več prostora za prevoz koles na vlakih po Koroški progi

Med Mariborom in Prevaljami vsako soboto do 28. avgusta ter na praznik 15. avgusta vozijo štirje potniški vlaki, ki nudijo več prostora za kolesa.  Vse vlakovne (dizelmotorne) garniture so pripravljene za prevoz do 20 koles. Spoznajte odlične poti za kolesarjenje in odkrivanje koroških turističnih biserov in znamenitosti.

Cena za prevoz kolesa je 1,50 evra, za prevoz električnega pa 3,00 evra. Kolesarska vozovnica velja en dan za neomejeno število prevozov spremljanega kolesa po omrežju SŽ, z veljavno vozovnico za potnika. Potnik mora potovati z istim vlakom in na isti relaciji kot kolo oziroma električno kolo.

Ceno vozovnice preverite v iskalniku voznega reda za vašo izbrano relacijo.

Glavni namen poletnega “kolesarskega vlaka” je vzpodbujanje turističnega povezovanja ob Dravski kolesarski poti, ki sega čez meje več držav od Italije prek Avstrije in Slovenije do Hrvaške. Omenjene povezave pa zagotavljajo varen in trajen način potovanja tudi za dnevne potnike, ki se čez mejo vozijo bodisi na delo ali šolanje.

Zaradi železniškega potniškega prometa ob sobotah na Koroški progi opozarjamo, naj se udeleženci v prometu prilagodijo novonastalim razmeram ter pazljivo in preudarno prečkajo železniško progo.

Dodatne informacije o možnosti prevoza na določeni relaciji dobite:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na brezplačni telefonski številki: 080 8111,
  • po elektronski pošti: [email protected].
Grafika z vlakom, železniško postajo in pripisoma "Z vlakom po kulturo" in "V zgodovinska mesta Slovenije".