Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Spremenjen delovni čas potniške blagajne ob Vilharjevi

Potniška blagajna v podhodu ljubljanske železniške postaje ob Vilharjevi ulici bo od 10. avgusta odprta od 14.05 do 17.50.

Nakup vozovnic izven delovnega časa potniške blagajne Vilharjeva lahko opravite na glavni blagajni železniške postaje Ljubljana. Potnikom brez vozovnice se v vlaku poleg vozovnice zaračuna tudi dodatek.

Priporočamo nakup vozovnice preko spleta ali mobilne aplikacije Grem z vlakom.

Zahvaljujemo se za razumevanje.