Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Vlak EN Mimara po obvozni poti v München in Frankfurt

Zaradi gradbenih del na železniškem omrežju nemških železnic, bo vlak EN Mimara, ki vozi na relaciji Zagreb – Ljubljana – München – Frankfurt (Main) in nazaj, od 14. do 26. avgusta 2021, vozil po obvozni poti. Na nemškem poteku poti, bo vlak od postaje München Hbf peljal v Augsburg in Würzburg do končne postaje Frankfurt(Main). Vlak ne bo vozil skozi Günzburg, Ulm, Stuttgart, Heidelberg, Weinheim (Bergstr), Bensheim in Darmstadt.

Vozni red vlaka (odhod in prihod) ostaneta nespremenjena.