Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Napovedana stavka na nemških železnicah

Iz nemških železnic (DB) so nas obvestili o napovedani stavki Sindikata nemških strojevodij (GDL), ki bo trajala od ponedljka 23. do vključno torka 24. avgusta 2021. V času stavke bo zaradi številnih odpovedi voženj potniških vlakov močno oviran mednarodni in regionalni potniški promet. Nemške železnice (DB) pozivajo, če je le mogoče, da potniki vsa potovanja preložijo. Več informacij si lahko preberete na spletni strani nemških železnic (DB) Aktuelle Verkehrsmeldungen (bahn.de).

Veljavnost kupljenih vstopnic:

Z nemškimi železnicami smo dosegli dogovor, da lahko potniki vozovnice ki so bile kupljene vnaprej za potovanje v času stavke GDL (med 23. in 24. avgustom) fleksibilno uporabijo kadarkoli v času od 20. avgusta do 4. septembra (vključno z rezervacijami sedežev) ali pa vozovnico na blagajni, kjer je bila kupljena vrnejo brez stroškov odpovedi.