Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Napovedana stavka na nemških železnicah

Iz nemških železnic (DB) so nas obvestili o napovedani stavki Sindikata nemških strojevodij (GDL), ki bo trajala od ponedljka 23. do vključno torka 24. avgusta 2021. V času stavke bo zaradi številnih odpovedi voženj potniških vlakov močno oviran mednarodni in regionalni potniški promet. Nemške železnice (DB) pozivajo, če je le mogoče, da potniki vsa potovanja preložijo. Več informacij si lahko preberete na spletni strani nemških železnic (DB) Aktuelle Verkehrsmeldungen (bahn.de).

Veljavnost kupljenih vstopnic:

Z nemškimi železnicami smo dosegli dogovor, da lahko potniki vozovnice ki so bile kupljene vnaprej za potovanje v času stavke GDL (med 23. in 24. avgustom) fleksibilno uporabijo kadarkoli v času od 20. avgusta do 4. septembra (vključno z rezervacijami sedežev) ali pa vozovnico na blagajni, kjer je bila kupljena vrnejo brez stroškov odpovedi.