Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Oviran promet zaradi stavke Sindikata nemških strojevodij

Zaradi napovedane stavke Sindikata nemških strojevodij (GDL) bo od 2. do 7. septembra 2021 močno oviran mednarodni in regionalni potniški promet. Nemške železnice (DB) pozivajo, če je le mogoče, da potniki vsa potovanja preložijo. Podrobnejše informacije o napovedani stavki so dostopne na spletni strani nemških železnic (DB) na: stavki na: Aktuelle Verkehrsmeldungen (bahn.de)

Opravičujemo se za morebitne nevšečnosti in prosimo za razumevanje.

Veljavnost kupljenih vozovnic: Z nemškimi železnicami je dosežen dogovor da lahko potniki vozovnice, ki so bile kupljene vnaprej za obdobje potovanj med 2. in 7. septembrom fleksibilno uporabijo kadarkoli v času od 31. avgusta do 17. septembra (vključno z rezervacijami sedežev) ali pa vozovnico vrnejo brez stroškov odpovedi na blagajni, kjer je bila kupljena. Za vse potnike, ki jih je prizadela stavka od 23. do 24. avgusta 2021 in za katere je veljavnost vozovnic že podaljšana do 4. septembra, se veljavnost le-teh dodatno podaljša do 17. septembra 2021.