Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Obvestilo: predprodaja IJPP vozovnic trenutno ne poteka

Obvestilo 25. 8. 2021 ob 20.00

Sporočamo, da je spodaj omenjena napaka odpravljena. Oddaja vlog in nakup subvencioniranih IJPP vozovnic je spet na voljo.

 

Obvestilo, 25. 8. 2021 ob 9.00

Ministrstvo za infrastrukturo nas je obvestilo, da prodaja IJPP subvencioniranih vozovnic za dijake in udeležence izobraževanja odraslih trenutno ni mogoča zaradi tehničnih težav v sistemu za oddajo vlog.

Tako tudi na prodajnih mestih Slovenskih železnic trenutno ne moremo zagotoviti prodaje subvencioniranih IJPP vozovnic.

Napaka se odpravlja. Vas obvestimo takoj, ko bo nakup omenjenih vozovnic spet mogoč.