Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zaključna dela na progi Jesenice-Ljubljana in zamude v prometu

Na gorenjski progi so bila izvedena obsežna investicijska dela na železniški infrastrukturi. Popolnoma se je rekonstruirala proga med Kranjem in Jesenicami, prenovljen je tudi železniški predor Karavanke.

Na odseku med postajama Lesce Bled-Jesenice potekajo zaključna dela, ki zahtevajo omejeno hitrost vlakov, kar ob dejstvu, da gre za enotirno progo, kjer vlaki vozijo v obe smeri po enem tiru, povzroča tudi zamude v potniškem prometu. Investitor, izvajalci in vsi zaposleni na Slovenskih železnicah se trudimo, da bi bilo ovir v prometu čim manj in da bo proga čim prej vzpostavljena za voznoredno hitrost.

Potnikom se opravičujemo in prosimo za razumevanje.