Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zaključna dela na progi Jesenice-Ljubljana in zamude v prometu

Na gorenjski progi so bila izvedena obsežna investicijska dela na železniški infrastrukturi. Popolnoma se je rekonstruirala proga med Kranjem in Jesenicami, prenovljen je tudi železniški predor Karavanke.

Na odseku med postajama Lesce Bled-Jesenice potekajo zaključna dela, ki zahtevajo omejeno hitrost vlakov, kar ob dejstvu, da gre za enotirno progo, kjer vlaki vozijo v obe smeri po enem tiru, povzroča tudi zamude v potniškem prometu. Investitor, izvajalci in vsi zaposleni na Slovenskih železnicah se trudimo, da bi bilo ovir v prometu čim manj in da bo proga čim prej vzpostavljena za voznoredno hitrost.

Potnikom se opravičujemo in prosimo za razumevanje.