Jesenska potovanja… razvajanje za dušo… in žep

Jesen je najlepši čas za potovanja. Ko se umaknejo hitenje in iskanje najboljšega kotička na plaži, se tudi narava in počutje umirita in nastopi čas za uživanje v samem potovanju. Ugodno, udobno, varno in žepu prijazno! Ne verjamete besedam? Nič hudega. Vabimo vas, da si ogledate širok nabor nizkocenovnih ponudb, ki jih ponujamo za potovanje z vlakom do destinacij tam čez… hitro boste ugotovili, da se do Trsta lahko pripeljete že za 8 evrov, do Opatije, Reke ali Zagreba že od 9 ali 12 evrov itn…

Vse podrobnejše informacije glede voznih redov vlakov cen, veljavnosti in pogojev nakupa vozovnic za potovanja do posamezne destinacije lahko najdete v zavihku Tujina.

Če se pa v vas prebudi dolgo zaspana popotniška duša, in si zaželite, da bi kakšno državo ali pa celo več držav podrobneje raziskali z vlakom, vam je na voljo vozovnica po ponudbi Interrail. Za popotniška odkrivanja ene države je na voljo vozovnica Interrail One County Pass, za raziskovanje širnih planjav in obzorij pa vozovnica Interrail Global Pass. Vse podrobnejše informacije glede cen, veljavnosti in pogojev nakupa vozovnic Interrail lahko najdete v zavihku https://potniski.sz.si/interrail/.

Vabljeni na odkrivanje jesenskih najljubših kotičkov … z vlakom, seveda!

Predlogi ugodnih jesenskih poti v tuja mesta:

Vozovnica Velja za vlak Enosmerna/povratna EUR
Ljubljana – Trst 1824/1825 1896/1897 enosmerna 8,00
Ljubljana/Celje – Zagreb vsi vlaki enosmerna 9,00
Maribor – Zagreb vsi vlaki enosmerna 12,00
Ljubljana – Opatija-Matulji/Reka vsi vlaki enosmerna 9,00
Celje/Maribor – Opatija-Matulji/Reka vsi vlaki enosmerna 14,00
Ljubljana – Pula vsi vlaki enosmerna 19,00
Celje/Maribor – Pula vsi vlaki enosmerna 24,00
Budapest Sparschiene*
Ljubljana – Budimpešta IC 247/246 enosmerna 15,00/19,00
Budapest Spezial
Ljubljana – Budimpešta IC 247/246 enosmerna 29,00
First Minute SŽ/ČD**
Ljubljana – Praga enosmerna 52,00
Celje – Praga enosmerna 48,00
Maribor – Praga enosmerna 44,00
SparSchiene Wien*
Ljubljana – Dunaj EC 150/151 enosmerna 29,00
Celje/Maribor – Dunaj EC 150/151
EC 158/159
enosmerna 29,00
Sparschiene Zürich* EN 414/415
Ljubljana – Zürich (sedež) enosmerna 29,90
Ležalnik*** enosmerna 49,90
Tourist*** enosmerna 69,90
Double*** enosmerna 89,90
München Smart*
Ljubljana – München EC 212/213 enosmerna 29,00/39,00
Frankfurt Smart*
Ljubljana – Frankfurt EC 212/213 enosmerna 49,00

 

* Število vozovnic po posebnih nizkocenovnih ponudbah Smart, Spar in Budapest Sparschiene je omejeno in velja za potovanje v 2. razredu. Prestop v višji razred ni mogoč. Vozovnice veljajo za dan in vlak, za katerega so bile izdane in so na voljo do zasedbe razpoložljivih mest. Povračilo ali zamenjava vozovnice nista dovoljena.

** Število vozovnic po ponudbi First Minute (FME) SŽ/ČD je omejeno. Na voljo so vozovnice, ki jih lahko kupite 3 dni pred nameravanim potovanjem ali pa 1 dan pred potovanjem. Nakup vozovnice 3 in več dni pred potovanjem je cenovno ugodnejši od nakupa vozovnice 1 ali 2 dni pred nameravanim potovanjem. S ponudbo FME za potovanja na Češko lahko otroci od 6. do dopolnjenega 15. leta starosti v spremstvu staršev ali starih staršev potujejo brezplačno. Vozovnice ni mogoče kupiti na dan potovanja. Rok veljavnosti vozovnic je dva dni, v ceno ni vključena rezervacija sedeža, prekinitev potovanja ni dovoljena, prav tako nista dovoljena vračilo in zamenjava vozovnice.

***V globalno ceno Spar Night sta všteta vozovnica za potovanje in dodatek za spalnik oz. ležalnik.

Vozovnice lahko kupite dva meseca pred potovanjem. Priporočamo vam, da vozovnico kupite vsaj nekaj dni pred nameravanim potovanjem.

O razpoložljivosti vozovnic nizkocenovnih ponudb se lahko pozanimate na mednarodnih blagajnah. Preko telefona ni mogoče dobiti informacij o razpoložljivosti nizkocenovnih ponudb.

Kadar je zaradi del na progi organiziran nadomestni avtobusni prevoz, nakup vozovnic po nizkocenovnih ponudbah Smart, Spar, Spar Night in Sparschiene ni mogoč.

 

 

Grafika z vlakom, železniško postajo in pripisoma "Z vlakom po kulturo" in "V zgodovinska mesta Slovenije".