Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Predvidene zamude na relaciji Zidani Most-Ljubljana

Na zasavski progi (Dobova-Ljubljana) so bila izvedena večja vzdrževalna dela na železniški infrastrukturi, na postaji Breg ter na odseku Kresnice-Laze.

Na odseku med postajama Kresnice in Laze potekajo zaključna dela, ki zahtevajo omejeno hitrost vlakov, kar povzroča zamude v potniškem prometu na relaciji Zidani Most-Ljubljana.  

Izvajalci in vsi zaposleni na Slovenskih železnicah se trudimo, da bi bilo ovir v prometu čim manj in da bo proga čim prej vzpostavljena za voznoredno hitrost. Potnikom se opravičujemo in prosimo za razumevanje.