Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Spremembe pri vožnji vlakov Dunaj-Zagreb: 7.-27. oktober

Hrvaške železnice (HŽ) so nas obvestile, da bo zaradi gradbenih del na odseku proge Savski Marof-Zagreb od 7. do 27. 10. 2021 veljale spremembe pri vožnji vlakov št. 158, 159 in 212:

-Vlak 159 vozi samo na relaciji Dunaj-Dobova, na relaciji Dobova-Zagreb vozi motorna garnitura HŽ.

-Namesto vlakov št. 158 in 212 bo organiziran nadomestni avtobusni prevoz na relaciji Zagreb Gl. kol. -Savski Marof z odhodom iz postaje Zagreb Gl. kol. ob 6.45  (odhod je tako prej kot sicer po voznem redu vlaku) s prestopom na vlak 212 v Savskem Marofu. Potniki, ki bodo potovanje nadaljevali na Dunaj, v Dobovi prestopijo na vlak 158.