Sodelovanje z združenjem Alpine Pearls

15. oktobra 2021, sta direktorica SŽ-PP, mag. Darja Kocjan in direktor združenja Alpine Pearls Dr. Peter Brandauer, v prečudovitem alpskem Weissensee podpisala sporazum o skupnem sodelovanju med Potniškim prometom slovenskih železnic in združenjem Alpski biseri.

Alpski biseri: počitniški kraji, ki omogočajo trajnostno uživanje dopusta

Pod krovno znamko Alpine Pearls je združenih 19 najlepših alpskih počitniških krajev, ki stavijo na trajnostne ponudbe, krajev ki se preko celotnega alpskega loka od Nemčije do Avstrije, Italije, Slovenije in Švice kot biserna ogrlica nizajo eden za drugim od zvenečih znanih zimskih in poletnih športnih destinacij do številnih majhnih, nepoznanih in skritih počitniških krajev. Številne ponudbe mobilnosti izbranih počitniških krajev vam tekom celotnega bivanja zagotavljajo okolju prijazno mobilnost. Lahko se osredotočite na bistvo – na počitnice polne aktivnosti, užitka in sprostitve. Ob tem pa pomembno prispevate k varovanju podnebja in ohranjanju nedotaknjenega okolja.

Alpine Pearls je združenje …
  •  19 krajev, ki vabijo na okolju prijazne počitnice.
  • 19 krajev, ki jih dosežete udobno in okolju prijazno – z vlakom ali avtobusom.
  • 19 krajev, ki z bogato ponudbo mobilnih uslug zagotavljajo brezskrbno mobilnost brez lastnega avtomobila.
  • 19 krajev, v katerih lahko uživate okolju prijazne ponudbe za prosti čas in mobilnost s Premium.Kvaliteto.
  • 19 krajev, v katerih se lahko kot pešec svobodno gibate – daleč proč od hrupa avtomobilov in izpušnih plinov.
  • 19 krajev, ki z odličnimi storitvami – kot sta informiranje in svetovanje – okolju prijazen dopust naredijo kar najbolj preprost.
  • 19 krajev, ki ohranjajo raznolikost regionalne, kulinarične in kulturne dediščine.
Nastanek združenja Alpine Pearls

Alpine Pearls je leta 2006 ustanovilo 17 članov – alpskobisernih krajev. Ustanovitev je bil eden od rezultatov dveh EU projektov, Alps Mobility in Alps Mobility II, ki temeljita na pobudi avstrijskega Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo, okolje in upravljanje z vodami. Poudarek je na ustvarjanju novih, trajnostnih in okolju prijaznih turističnih ponudb. Rezultati teh EU-projektov se uresničujejo v okviru krovne organizacije Alpine Pearls, ki je vsealpska in mednarodna organizacija.

Med leti 2007 in 2016 je bilo sprejetih devet novih članov, ki stavijo na okolju prijazen turizem, varstvo podnebja in trajnostne počitnice. Danes v 19 alpskih biserih iz 5 držav lahko dopust  uživate osveščeno in sproščeno.

Naj vas Alpski biseri navdihnejo. Svoj avtomobil pustite doma in se prepustite naravni lepoti Alp, prisrčnosti ljudi ter prvinskosti regije. Prijetne počitnice!

 

 

 

 

Grafika z vlakom, železniško postajo in pripisoma "Z vlakom po kulturo" in "V zgodovinska mesta Slovenije".