Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Folklorna skupina Tine Rožanc vpisuje nove člane

Rožanci že več kot sedem desetletij stremijo k istem cilju: ohraniti, širiti ter poustvarjati slovensko ljudsko izročilo. Bi se jim radi pridružili na poti, ki vsako leto prinese nove izzive, znanja, prijateljstva, zabavo in doživetja na turnejah, nastopih, vajah? Vabljeni na uvodno srečanje začetniške skupine, ki bo v torek 12. 10. ob 18h na Parmovi 35.

Prenesite letak (v pdf)

Predstavitev

Folklorna skupina Tine Rožanc je ena najstarejših in največjih folklornih skupin v Sloveniji. Ustanovljena je bila leta 1949 s prihodom Plesnega športnega kluba Ljubljana pod okrilje Železničarskega kulturno umetniškega društva (ŽKUD) Tine Rožanc. Skupina se je v času svojega nastanka in kasneje v nekdanji Jugoslaviji predstavljala z nekoliko drugačnim repertoarjem kot danes. Po osamosvojitvi države Slovenije se je repertoar skupine prenovil in se omejil zgolj na slovensko ljudsko izročilo. Skupina danes predstavlja plese in pesmi iz različnih slovenskih regij tako po Sloveniji, Evropi ter drugod po svetu.

Skupina aktivno sodeluje z mednarodno organizacijo CIOFF (Conseil international des Organizations de Festival de Folklore), v okviru katere je redno vabljena na številne mednarodne festivale.

Več informacij o skupini, si lahko ogledate na povezavi: https://rozanc.si/.