Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Z anketo do celodnevnega kopanja v Thermani Laško

Na Slovenskih železnicah bi radi izboljšali naše prevozne storitve, pri čemer bi želeli čim bolj upoštevati vaše ocene in predloge. Zato smo pripravili kratko anketo o zadovoljstvu uporabnikov, katero pa lahko izpolnite tudi tisti, ki z vlakom ne potujete pogosto.

Izpolnite kratko anketo, ki vam bo vzela le nekaj minut časa in sodelujte v nagradni igri za celodnevno kopanje v Thermani Laško.

Na koncu ankete vas vabimo, da vpišete svoj elektronski naslov, s čimer potrjujete sodelovanje v nagradni igri za:

  • 2x Celodnevno kopanje v Thermani Laško za 2 osebi in prevoz z vlakom do Laškega in nazaj,
  • 2 x pavšalna vozovnica IZLETka za dve osebi, s katero lahko neomejeno potujete po Sloveniji ob sobotah, nedeljah in praznikih
  • 10 x kupon za 50-odstotkov cenejše potovanje z vlaki Slovenskih železnic, za 2 osebi.

Pravila o nagradni igri si preberite tukaj.

Anketa bo potekala do 11.12.2021.