Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Nadomestni prevoz na progi Maribor-Celje, v nedeljo, 16. januarja

V nedeljo 16. januarja, od 12. in predvidoma do 18. ure ali manj, bo zaradi zunanjih dejavnikov namesto lokalnih potniških vlakov organiziran nadomestni avtobusni prevoz med postajama Maribor – Hoče ter za nekatere vlake na progi Maribor – Celje. V tem času tudi ne bo mogoč dostop do železniške postaje Tezno, zato se postanki nadomestnih prevozov na tej postaji žal ne bodo mogli izvajati.

Nadomestni prevoz se bo izvajal med 12. in 15. uro na relaciji:
Maribor —Hoče, namesto vlakov št. 2907 in 2518,
Hoče — Maribor, namesto vlakov št. 2004 in 2519,
Celje — Maribor, namesto vlakov 36 in 518.

V primeru daljše zapore so lahko organizirani nadomestni prevozi še za vlake na relaciji:
Maribor —Hoče, namesto vlakov št. 2917, 2520, 3864, 1611 in 2921,
Hoče — Maribor, namesto vlakov št. 2010, 2515 in 2904,
Celje-Maribor, namesto vlaka št. 20,
Maribor-Celje, namesto vlaka št. 519.

Postanki nadomestnih prevozov bodo na zunanjih straneh železniških postaj. Z izjemo na postaji Maribor Tezno, kjer se postanki ne bodo izvajali. Na omenjenih avtobusih ni mogoč prevoz oseb na električnih invalidskih vozičkih. Prav tako ni mogoč prevoz koles in živali. Pri nadomestnih prevozih lahko nastajajo zamude, kar prosimo upoštevajte pri načrtovanju potovanja. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.

Aktualno stanje v prometu prosim spremljajte pri osebju na postajah, na vlakih, na brezplačni telefonski številki 080 81 11 in v iskalniku voznega reda na www.slo-zeleznice.si.