Bralci beremo za vas

Branje spodbuja intelektualni, čustveni in jezikovni razvoj, hrani domišljijo, pripomore k razvoju empatije in širi besedni zaklad. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Mladinski center Kotlovnica in skupina bralcev ter bralk, različnih starosti in literarnih okusov, so oživeli projekt Bralci beremo za vas, katerega glavni cilj je spodbujati branje, ki se izgublja med slabimi novicami. Projekt je odgovor na sedanji čas in ponuja branje kot spodbudo k boljšemu življenju in nam sporoča, da je branje cenjena prostočasna aktivnost, ki povezuje različne generacije in ljudi.

Pod QR kodami so krajši odlomki različnih literarnih del, ki jih je moč poslušati med vožnjo na vlaku, v čakalnici, na sprehodu ali med opravili, kjer koli in kadarkoli, uporabni pa so tudi v šolah in vrtcih (seveda, izbor primernih besedil je nujen). Projekt pa bo verjetno dobrodošel tudi za posameznike, ki so slepi, slabovidni, bolni ali tako slabotni, da ne morejo dlje časa držati knjige. V takšni situaciji je poslušanje zanimivih odlomkov literarnih del več kot dobrodošla spodbuda za vztrajanje v težkih trenutkih.

Povezava na predstavitev na naši spletni strani: https://www.kam.sik.si/Novice/ArtMID/4437/ArticleID/11056/Bralci-beremo-za-vas