Podaljšana veljavnost IJPP vikend vozovnic

S strani Ministrstva za infrastrukturo je bil sprejet sklep o spremembi veljavnosti vikend družinskih vozovnic in vikend vozovnic IJPP s katerim se za potnike v medkrajevnem linijskem prevozu potnikov v notranjem cestnem in železniškem prometu:
se obe ponudbi podaljšata do 30. 6. 2023.
• Pri izračunu vozovnice s popustom cena ni nižja od cene vozovnice, ki velja za razdaljo do 5 km, to je 1,30 EUR. Cena enkratne vikend vozovnice in cena dnevne vikend vozovnice s popustom ne more biti nižja ob 1,30 EUR.  Cenik IJPP vikend vozovnic.

Vse sobote, nedelje in praznike boste tako v obdobju do 30. 6. 2023 lahko potovali s 75% popustom na vseh enotnih vozovnicah v medkrajevnem avtobusnem in domačem železniškem prometu, pri čemer cena enkratne vikend vozovnice in dnevne vikend vozovnice s popustom, ni nižja od cene vozovnice, ki velja za razdaljo do 5 km, to je 1,3 evra.

Podaljšuje se veljavnost Vikend vozovnice za družine in skupine potnikov. Vozovnica omogoča družinam oz. skupinam potnikov do 5 oz. do 10 oseb, med katerimi je vsaj en otrok v starosti do 14 let, neomejeno število potovanj z medkrajevnim avtobusom ali z vlakom ob sobotah, nedeljah in praznikih v obdobju štirih zaporednih dni. Cena vozovnice je 15 EUR za skupine do pet oseb in 30 EUR za skupine do 10 oseb.

Ob nakupu vozovnice prejmete brezplačno čip kartico katero lahko uporabljate neomejeno in so uporabne za različne produkte oz. vozovnice. Zato si jo skrbno shranite in odgovorno do okolja uporabite večkrat.

Več na https://subvencije.ijpp.si/

Grafika z vlakom, železniško postajo in pripisoma "Z vlakom po kulturo" in "V zgodovinska mesta Slovenije".