Z brezplačno vozovnico Interrail po Evropi – DiscoverEU!

Evropska komisija je, tako kot do sedaj že vrsto let, na spletni strani youth.europa.eu objavila spomladanski razpis za pobudo DiscoverEU, v okviru katere bo 35.000 mladih prejelo brezplačno vozovnico Interrail za potovanje z vlaki po Evropi.

 

Vsi, ki se želite prijaviti in seveda postati eden izmed srečnih izbrancev, ki bo odkrival in raziskoval lepe, odkrite in skrite kotičke Evrope, mora na evropskem mladinskem portalu do 29. marca 2023, do 12. ure odgovoriti na pet vprašanj v kvizu in na dodatno odločilno vprašanje.

 

Na natečaj se lahko prijavijo mladi, če bodo 1. julija 2023 stari 18 let, oziroma mladi, rojeni od vključno 1. julija 2004 do vključno 30. junija 2005.

Prijavijo se lahko mladi iz vse EU in iz tretjih držav, pridruženih programu Erasmus+ (Islandija, Lihtenštajn, Severna Makedonija, Norveška, Srbija in Turčija).

 

Srečni izbranci bodo prejeli brezplačne vozovnice s katerimi bodo lahko med 15. junijem 2023 in 30. septembrom 2024, od enega do trideset dni brezplačno potovali z vlaki (izjemoma tudi z avtobusi ali letali) in odkrivali Evropo in njene znamenitosti ter lepote.

 

Vse ostale informacije in podrobnosti lahko najdete na spletni strani  youth.europa.eu.