[ODPOVED!] Podaljšanje zapore in nadomestnih nadomestnih prevozov Ljubljana-Litija/Trbovlje (do 5. julija)

[Obvestilo: 4. 7. 2023;  ODPOVED zapore, zaradi izrednega dogodka (plaz)]

Zaradi izrednega dogodka (sproženja plazu po neurju), je odpovedana zapora med Ljubljano in Litijo.

Vzdrževalne ekipe Slovenskih železnic si prizadevajo sanirati posledice izrednega dogodk v čim krajšem času.

 

Zaradi izrednega dogodka, se bo zaradi dokončanja del, ki potekajo na železniški infrastrukturi podaljšala zapora tira med postajami Kresnice- Laze- Ljubljana Zalog. Zaradi del na progi napovedujemo nadomestni cestni prevoz na relaciji Ljubljana–Litija in obratno za določene vlake do 5. julija 2023.

Namesto katerih vlakov bodo organizirani nadomestni avtobusni prevozi in po kakšnem voznem redu si lahko ogledate na povezavah spodaj.

Namesto posameznega vlaka vozi več avtobusov zato pozorno poglejte vozne rede avtobusov. V voznih redih avtobusov so tisti, ki zagotavljajo povezave naprej z vlaki, posebej označeni. Namesto enega vlaka namreč vozijo tudi do štirje nadomestni avtobusi. Od teh imata samo dva zvezo z vlakom naprej. Avtobus ima po napovedanem voznem redu v nekaterih primerih zaradi zagotavljanja zvez odhod tudi prej kot po rednem voznem redu vlaka.

Potnikom so te informacije na voljo tudi v iskalniku voznega reda na www.slo-zeleznice.si, na oglasnih tablah na železniških postajah ter na brezplačni telefonski številki 080 81 11.

Na slovenskem železniškem omrežju smo v obdobju povečanega obsega tako vzdrževalnih del kot tudi investicijskih del, ki jih izvaja lastnik s pospešenim izvajanjem vlaganj. To predstavlja izzive v propustnosti na posameznih odsekih prog, tudi zahteva nadomestne prevoze zaradi zapor in posledično zamude, a dolgoročno to prinaša možnost boljših storitev za potnika. Več o investicijskih projektih si lahko preberete na www.krajsamorazdalje.si

Prosimo za razumevanje.

Vir fotografije: www.krajsamorazdalije.si