Dela na območju železniške postaje Ljubljana in spremembe v prometu od 8. do 13. decembra

Na progah se bodo tudi v naslednjih dneh izvajala investicijska in vzdrževalna dela, ki prinašajo možnosti za boljši javni železniški promet. Dela bodo vplivala na železniški promet – počasne vožnje mimo gradbišč in nadomestni cestni prevozi namesto nekaterih vlakov. Podajamo napoved večjih del in posebnosti v prometu.

 

Proga Ljubljana – Kamnik Graben in Ljubljana – Jesenice:
Začetek nadgradnje glavne železniške postaje v Ljubljani

 

8. decembra se bo pričela izvedba celovite nadgradnje in prenove glavne železniške postaje v Ljubljani.

 

 

Nadomestni avtobusi ustavljajo na vseh postajah in postajališčih, kot bi sicer vlaki, in sicer po prilagojenem voznem redu (na zgornjih povezavah).

Na omenjenih avtobusih ni mogoč prevoz oseb na invalidskih vozičkih. Prav tako ni mogoč prevoz koles in živali. Pri nadomestnih prevozih lahko nastajajo zamude, kar prosimo upoštevajte pri načrtovanju potovanja.

 

Vse spremembe v voznem redu so potnikom na voljo na postajah in postajališčih ob progah. Vsaj 15 dni pred spremembo v voznem redu so ti podatki objavljeni tudi na naših spletnih straneh, v iskalniku voznega reda in na potniski.sz.si/info.

Vir fotografije: Direkcija za infrastrukturo

 

Ostala dela na železniških progah
in napovedani nadomestni prevozi:

 

Redna vzdrževalna dela se izvajajo tudi na nekaterih drugih odsekih. Potnikom so informacije o vseh zaporah prog in nadomestnih prevozih na voljo tudi v iskalniku voznega reda na naših spletnih straneh, v iskalniku voznega reda in na potniski.sz.si/info, na oglasnih tablah na železniških postajah ter na brezplačni telefonski številki 080 81 11.

Pomoč uporabnikom in stanje v prometu

Na slovenskem železniškem omrežju smo v obdobju povečanega obsega tako vzdrževalnih del kot tudi investicijskih del, ki jih izvaja lastnik s pospešenim izvajanjem vlaganj. To predstavlja izzive v propustnosti na posameznih odsekih prog, tudi zahteva nadomestne prevoze zaradi zapor in posledično zamude, a dolgoročno to prinaša možnost boljših storitev za potnika. Dodatne informacije o aktivnostih na nadgradnji železniškega omrežja lahko najdete na krajšamorazdalje.si

Hvala za razumevanje.